Στη Phytomer αγαπάμε τη θάλασσα με πάθος, τη βλέπουμε καθημερινά και πιστεύουμε στα τεράστια οφέλη της για το δέρμα.

Με σεβασμό προς τη θάλασσα αναπτύσσουμε τα θαλάσσια ενεργά συστατικά μας για να αναδείξουμε τη φυσική ομορφιά σας.

ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΟΕΡΧΟΜΕΝΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

Τα κεντρικά μας βρίσκονται στη Βρετάνη.

Το 80% των ενεργών συστατικών μας προέρχεται από τη Βρετάνη. Είναι το αποτέλεσμα της στενής συνεργασίας μας με τους τοπικούς παραγωγούς για τη διασφάλιση μιας βιώσιμης και υπεύθυνης συγκομιδής. Επιλέξαμε τη Βρετάνη επειδή είναι μια περιοχή με εξαιρετική βιοποικιλότητα. Διαθέτει 2.700 χιλιόμετρα ακτογραμμής με εξαιρετικά διαφορετικά γεωγραφικά χαρακτηριστικά και κλίμα. Είναι η περιοχή της Ευρώπης με τη μεγαλύτερη θαλάσσια βιοποικιλότητα.

ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ
azazaza Saint-Malo

ΜΕΛΕΤΗΜΕΝΑ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Σεβόμαστε τη θάλασσα κάθε μέρα.

Καλλιεργούμε τα πιο ευαίσθητα φύκια που είναι προς εξαφάνιση στα εργαστήριά μας. Αυτή η διαδικασία μάς επιτρέπει να χρησιμοποιούμε τα καλλυντικά οφέλη τους χωρίς να τα απομακρύνουμε από το φυσικό περιβάλλον τους και έτσι να διατηρείται καλύτερα η θαλάσσια βιοποικιλότητα. Για παράδειγμα, καλλιεργούμε Το Jania, ένα κόκκινο φύκι εξαιρετικά πλούσιο σε ασβέστιο μέσα σε φωτοβιοαντιδραστήρες: μια μοναδική διαδικασία για την οποία οι επιστημονικές ομάδες μας χρειάστηκαν πέντε χρόνια για να την αναπτύξουν.

ΟΙ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΤΩΝ ΦΥΚΙΩΝ ΜΑΣ

Προωθούμε τη βιοποικιλότητα.

Καλλιεργούμε φύκια ανοικτής θαλάσσης σε προστατευόμενες περιοχές, για να ελέγχουμε την ποιότητά τους και να διατηρούμε τους θαλάσσιους πόρους με βιώσιμο τρόπο. Αυτό συμβαίνει και με το Weaving Algae, το οποίο είναι καφέ φύκι φύκος που έχει την ιδιότητα να συγκρατεί το νερό στο εσωτερικό του δέρματος αποτρέποντας την αφυδάτωση. Το Weaving Algae καλλιεργείται σε σχοινιά λίγα χιλιόμετρα από το Σαιν-Μαλό και συλλέγεται με το χέρι μεταξύ Απριλίου και Ιουνίου.

Algues Algues 2

ΒΙΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

Καλλιεργούμε τη θάλασσα στο εργαστήριο.

Η Phytomer είναι μία από τις λίγες εταιρείες καλλυντικών στον κόσμο που γνωρίζει άριστα τις θαλάσσιες βιοτεχνολογίες, δηλαδή την καλλιέργεια θαλάσσιου φυτοπλαγκτού για την παραγωγή απολύτως καινοτόμων και φυσικών ενεργών συστατικών: των EPS*, θαλάσσιων σακχάρων με εξαιρετικές καλλυντικές ιδιότητες. Αυτή η ιδιαίτερα εξειδικευμένη μεθοδολογία, η οποία προέρχεται από τον φαρμακευτικό κλάδο, καθιστά δυνατή την αποφυγή της λήψης δειγμάτων από την ανοικτή θάλασσα, ενώ παράλληλα αξιοποιεί στο έπακρο το τεράστιο δυναμικό των θαλάσσιων πόρων.

*EPS: εξωπολυσακχαρίτες ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΜΑΣ
Cultures Cultures 2 Cultures 3

Οι ερευνητές της Phytomer είναι οι πρώτοι στον κόσμο που καλλιέργησαν τη θάλασσα στο εργαστήριο για να ενισχύσουν τη δύναμή της στο δέρμα. Δημιουργούν φόρμουλες φιλικές προς το περιβάλλον ελέγχοντας κάθε στάδιο: από την ανακάλυψη του ενεργού συστατικού έως την παραγωγή του τελικού προϊόντος. Χάρη στη θάλασσα αναπτύσσουμε μοναδικά προϊόντα υψηλής ποιότητας.

Antoine Gédouin, Πρόεδρος της Phytomer

ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ

Ελέγχουμε τον περιβαλλοντικό αντίκτυπό μας.

Σε κάθε στάδιο, η Phytomer επιλέγει μεθόδους με ελάχιστες περιβαλλοντικές επιπτώσεις, όπως:


Εκχύλιση φιλική προς το περιβάλλον των ενεργών συστατικών, χωρίς διαλύτες ή χημικές ουσίες

Χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στο κέντρο παραγωγής

Απορρύπανση του νερού παραγωγής χάρη στο σύστημα φυσικού φιλτραρίσματος

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ

Είμαστε γνωστοί για τις δεσμεύσεις μας.

Όσον αφορά τη συγκομιδή των φυκών, η Phytomer έχει δεσμευτεί να ακολουθεί έναν πολύ σαφή χάρτη προκειμένου να διατηρεί και να αξιοποιεί τους φυσικούς θαλάσσιους πόρους. Επιλέγουμε αυστηρά τις περιοχές συγκομιδής εντός των ταξινομημένων ζωνών NATURA 2000 (με μη μολυσμένα και τακτικά ελεγχόμενα ύδατα). Από το 2012, η PHYTOMER είναι μία από τις πρώτες εταιρείες καλλυντικών που αναγνωρίστηκε για τις ορθές πρακτικές παραγωγής της σύμφωνα με το πρότυπο ISO 22716. Σε κάθε στάδιο της παραγωγής επιβάλλεται πολύ αυστηρός έλεγχος, ώστε να διασφαλίζεται η άψογη ποιότητα και η εξακρίβωση προέλευσης των προϊόντων μας.

Η ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΕΡΜΑ
Ecovadis 2022

Το 2022 η PHYTOMER έλαβε την πιστοποίηση ECOVADIS GOLD. Αυτή η ανεξάρτητα ετικέτα, πιστοποιεί την αριστεία των κοινωνικών και περιβαλλοντικών πρακτικών μας. Η διάκριση GOLD τοποθετεί τη PHYTOMER στο κορυφαίο 5% των εταιρειών που αξιολογούνται από την ECOVADIS σε όλους τους τομείς. Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι για αυτό το αποτέλεσμα.

certification 1 certification 2

ΧΟΡΗΓΙΕΣ

Η Phytomer είναι εταίρος του

TIME FOR THE OCEAN,

μιας ένωσης που υποστηρίζει και υλοποιεί καλλιτεχνικά έργα υπέρ της προστασίας των ωκεανών και των ακτών.


Μεταξύ αυτών των έργων, το SEA ART μας αγγίζει βαθύτατα λόγω της ποιητικής και διακριτικής προσέγγισης του στην ευαισθητοποίηση του κοινού.


Σε σκηνοθεσία της Maud Baignères, το SEA ART είναι μια σειρά ντοκιμαντέρ που παρουσιάζει καλλιτέχνες που συνδέονται βαθιά με τον ωκεανό.
ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ SEA ART


JASON DECAIRES TAYLOR

Μια πολύ ποιητική ταινία που μας ταξιδεύει στο Λανθαρότε για να ανακαλύψουμε τα γλυπτά του στρατευμένου καλλιτέχνη Jason deCaires Taylor.

Ανακαλύψτε

JULIE GAUTIER

Η χορεύτρια και ελεύθερη δύτρια, Julie Gautier, μας αποκαλύπτει τη σχέση της με τη θάλασσα, την πραγματική πηγή έμπνευσης για την τέχνη της.

Ανακαλύψτε

FABRICE HYBER

Ο καλλιτέχνης Fabrice Hyber προσκαλεί τους θεατές στην καρδιά της περιβαλλοντικής του αποστολής, η οποία αποτελεί την κινητήρια δύναμη πίσω από τις δημιουργίες του.

Ανακαλύψτε

BIANCA BONDI

Η καλλιτέχνης Bianca Bondi εκφράζει την αγάπη της για τους ωκεανούς μέσα από ποιητική και αισιόδοξη τέχνη που μεταφέρει την ομορφιά και την ευθραυστότητα του θαλάσσιου οικοσυστήματος.

Ανακαλύψτε