Συλλογή θαλάσσιων ενεργών συστατικών

< Επιστροφή

ADIPO-3

Το ADIPO-3 προέρχεται από την αρωματική ρητίνη του δέντρου Pistacia lentiscus από την περιοχή της Μεσογείου. Αποκτάται από μια οικολογική μέθοδο εκχύλισης υπερκρίσιμου CO2, αυτό το πολύ δραστικό έλαιο δρα στα λιποκύτταρα για στοχευμένη θεραπεία.
Οι επιστήμονες της PHYTOMER ανακάλυψαν ότι επεμβαίνει τόσο στο λίπος ώστε να προάγει την εξάλειψή του όσο και στους υποστηρικτικούς ιστούς για να τους δυναμώσει και να προσφέρει μέγιστη απόδοση σύσφιξης.

MORPHO DESIGNER Contouring Crystal Emulsion

ALGORESET

Χρησιμοποιώντας πράσινη τεχνολογία αιχμής, οι ερευνητές της PHYTOMER λαμβάνουν αυτό το θαλάσσιο σύμπλεγμα συνδυάζοντας δύο ενεργοποιητές με αξιόλογες ιδιότητες: Το Oligofurcellaran και μία μπλε μικρο-άλγη.

Το Oligofurcellaran είναι ένα θαλάσσιο σάκχαρο το οποίο λαμβάνεται μέσω μίας φιλικής προς το περιβάλλον μέθοδο εξαγωγής. Επιλέχθηκε εξαιτίας ενός υψηλού μοριακού βάρους όπου του επιτρέπει το σχηματισμό μιας ασπίδας προστασίας στην επιφάνεια του δέρματος για να αποφευχθεί η δερματική αφυδάτωση.

Η μπλε μικρο-άλγη καλλιεργείται σε φωτοβιοαντιδραστήρες και λαμβάνεται μέσω μίας 100% οικολογικής διαδικασίας. Οι ερευνητές της PHYTOMER την επέλεξαν για τις εξαιρετικές της απολυμαντικές ιδιότητες. Μετά την εφαρμογή της, ο βιοτεχνολογικός ενεργοποιητής ALGORESET βοηθάει στην προστασία του δέρματος από την μόλυνση και ενθαρρύνει την αποκατάσταση από μη-μολυσμένη πτυχή.

PIONNIÈRE XMF Reset Eye Fluid

Armeria Maritima

Το Armeria maritima είναι ένα παραθαλάσσιο φυτό με ροζ λουλούδια. Το Armeria προέρχεται από τη λέξη "armor" στην Κελτική και σημαίνει "παραθαλάσσιο". Βρίσκεται στις ακτές της Μάγχης και του Ατλαντικού (περιοχές Βαντέ και Βρετάνη της Γαλλίας).
Οι επιστήμονες της PHYTOMER ανακάλυψαν ότι το Armeria maritima είναι ικανό να ζει σε βιομηχανικά εδάφη που περιέχουν υψηλά επίπεδα βαρέων μετάλλων, αποδεικνύοντας την εξαιρετική του ικανότητα να εξαλείφει τη ρύπανση του εδάφους.
Σύμφωνα με την αρχή της θαλάσσιας βιομίμισης, οι επιστήμονες της PHYTOMER χρησιμοποιούν το εκχύλισμα Armeria maritima ως καθαριστική περιποίηση προσώπου και για την προστασία του δέρματος από τη ρύπανση και τον καπνό τσιγάρων.

> SOUFFLE MARIN Energizing Oxygenating Serum

CHONDRUS CRISPUS

Η Chondrus crispus είναι μία πολυμορφική κόκκινη άλγη με «σγουρή» μορφή (εξ ου και το όνομα “crispus»). Το μήκος της κυμαίνεται μεταξύ 7cm έως και 515cm. Βρίσκεται στο πέλαγος Iroise, στις ακτές του Ατλαντικού, από την Νορβηγία μέχρι το Γιβραλτάρ, και στο ίδιο γεωγραφικό πλάτος στις αμερικανικές ακτές.

Οι επιστήμονες στην PHYTOMER ανακάλυψαν ότι είναι ιδιαίτερο πλούσιο σε αμινοξέα και πολυακόρεστα λιπαρά οξέα. Χρησιμοποιούν το αποσταγμένο έλαιο από το Chondrus crispus για ενυδάτωση και θρέψη του δέρματος.

TONING BODY SCRUB With Marine Salt Crystals

CITYSAFE

Ένα ολοκληρωμένο σύμπλεγμα κατά της ρύπανσης, το CITYSAFE βασίζεται στη συμβίωση 3 θαλάσσιων σακχάρων μαζί με ένα μπλε μικροφύκι και ένα κόκκινο φύκι για την καταπολέμηση των επιπτώσεων της ρύπανσης *: αφυδάτωση, σημάδια κόπωσης, σκούρες κηλίδες και θαμπή επιδερμίδα.

> CITYLIFE  Face and Eye Contour Sorbet Cream

*In-vitro test on ingredient.

ECO-CHLORELLA

Εκχύλισμα πράσινης μικροάλγης Chlorella Vulgaris. Το Eco-Chlorella είναι υψηλό σε πεπτίδια και αμινοξέα που απαντώνται φυσιολογικά στο χόριο. Έχει τη δύναμη να αναδιαρθρώνει το δέρμα παρέχοντας μια νέα, ισχυρότερη και πιο ήπια αρχιτεκτονική. Αυτό το συστατικό προέρχεται από μια μέθοδο βιοτεχνολογικής εκχύλισης που σέβεται τόσο την μικροάλγη όσο και το περιβάλλον: ενζυμική διάσπαση. Τοποθετημένο σε υδατικό μέσο, το Chlorella Vulgaris διασπάται από ένα φυσικό ένζυμο, χωρίς την προσθήκη διαλύτη ή χημικού προϊόντος, για να ληφθεί το Eco-Chlorella.
Οι επιστήμονες της PHYTOMER επέλεξαν αυτό το εκχύλισμα για τις εκπληκτικές του ιδιότητες, ώστε το δέρμα να ανακτήσει τη σφριγηλότητα και τον τόνο του.

> REMODÈLE Tonic Body Gel

*In vitro tests on the ingredient.

EPS AMM, Absolute Marine Matifier

Οι επιστήμονες της PHYTOMER προσφέρουν μία νέα δυναμική λύση με εξωπολυσακχαρίτη για την αντιμετώπιση των δερματικών προβλημάτων: την Absolute Marine Matifier με ματ και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Αποτελεί ένα υψηλής τεχνολογίας θαλάσσιο σάκχαρο το οποίο διορθώνει τις ατέλειες και παρέχει ένα ολοκληρωμένο αποτέλεσμα καθαρισμού αφήνοντας το δέρμα υγιές και ισορροπημένο.

Το EPS AMM σχηματίζει μία αόρατη φυσική μεμβράνη στην επιφάνεια του δέρματος, παγιδεύοντας το σμήγμα σαν μικρο-σπόγγος. Μετά από 1 ώρα, μειώνεται η γυαλάδα στο δέρμα και η δράση του διαρκεί 8 ώρες μετά την εφαρμογή χωρίς να ξηραίνει το δέρμα. Επιπλέον, διεισδύει στην καρδιά του δέρματος αναστέλλοντας τη φλεγμονώδη διαδικασία*. Έτσι βοηθά στη μείωση των δερματικών βλαβών και κατά συνέπεια συμβάλλει στη βελτίωση της υφής και της εμφάνισης του δέρματος.

ACNIPUR Blemish Solution Fluid

*Matifiant Marin Absolu.**Ex-vivo δοκιμές στο συστατικό.

ÉTERNELLE MARINE

Το Éternelle Marine είναι εκχύλισμα από μία πανάρχαια μπλε μικρο-άλγη την Phormidium, ένα εξαιρετικό θαλάσσιο κόσμημα που υπάρχει στη γη εδώ και δισεκατομμύρια χρόνια. Καλλιεργείται στο κέντρο θαλάσσιας βιοτεχνολογίας της PHYTOMER σε φωτο-βιοαντιδραστήρες. Μπορεί να αναπτυχθεί σε συνθήκες πολύ κοντά στο φυσικό του περιβάλλον και να διατηρήσει τις προστατευτικές αντιοξειδωτικές ιδιότητες του ανέπαφες - ιδιότητες που του εξασφάλισαν την μακροζωία για χιλιάδες χρόνια.

Οι επιστήμονες της PHYTOMER έχουν επιλέξει το συγκεκριμένο βιοτεχνολογικό συστατικό λόγω της εξαιρετικής του βιομιμητικής του ικανότητας να καθυστερεί την γήρανση. Το Éternelle Marine οφείλει την επιβίωση και μακροζωία του σε έναν μηχανισμό ιδιαίτερα αναπτυγμένης φωτο-προστασίας που έχει αναπτύξει για να προσαρμοστεί στις ακραίες συνθήκες ζωής. Αυτό το αμυντικό σύστημα βασίζεται στην θειορεδοξίνη, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό μόριο που βρίσκεται φυσικά στο δέρμα. Μόλις τοποθετητηθεί στο δέρμα, το Éternelle Marine είναι σε θέση να τονώσει τη φυσική σύνθεση της θειορεδοξίνης, μέσω μίας βιομιμητικής επίδρασης, για ενισχυμένη αντιοξειδωτική προστασία.

SUNACTIVE Protective Sunscreen Dark Spots - Signs of Aging

GLASSWORT OIL Patented

To Glasswort είναι ένα φυτό που φύεται σε παράκτιες, θερμές περιοχές. Το λατινικό του όνομα, Salicornia, επισημαίνει την αντοχή του στο αλάτι. Ανήκει στην οικογένεια των αλόφιλων, δηλαδή φυτών που φύονται σε αλμυρά εδάφη, πλούσια σε χλωριούχο νάτριο, ή σε παραλίες. Οι επιστήμονες στη PHYTOMER έχουν ανακαλύψει ότι το Glasswort διαθέτει μεμβρανοειδή κανάλια μεταφοράς και ρύθμισης τα οποία του επιτρέπουν να ελέγχει το ποσοστό εξάτμισης νερού προκειμένου να αποφευχθεί το φαινόμενο αφυδάτωσης.

Ακολουθώντας την αρχή της θαλάσσιας βιομίμησης, στη PHYTOMER αυτά τα κανάλια χρησιμοποιούνται για να τονώσουν την παραγωγή πρωτεϊνών που μεταφέρουν νερό και ουρία στα κύτταρα του δέρματος. Το έλαιο από Glasswort ενισχύει το ρόλο των φυσικών μας ενυδατικών παραγόντων προκειμένου να αποκαλυφθεί ένα δέρμα απαλό, μεταξένια μαλακό και εύπλαστο.

DÉCOLLETÉ PARFAIT Neck and Décolleté Renewing Care

GLYCOSEA

Υψηλής τεχνολογίας θαλάσσια έγχυση που αποτελείται από ενδυναμωτικά και αναδομητικά πλαγκτονικα σάκχαρα μέσω της θαλάσσιας βιοτεχνολογίας σε συνδυασμό με ένα σύμπλεγμα από έντονα καταπραϋντικά μέταλλα και ιχνοστοιχεία.
Μια μοναδική συμβίωση βιομιμητικών συστατικών, που οι επιστήμονες της PHYTOMER χρησιμοποιούν για την άμεση εξουδετέρωση της φλεγμονής και την ενίσχυση της ικανότητας του δέρματος να προστατεύεται * καθημερινά.

> DOUCEUR INTEMPORELLE Restorative Shield Cream

* In vitro tests on the ingredient.

GMR - Global Marine Reshaper*

Συντίθεται φυσικά από ένα θαλάσσιο πλαγκτονικό μικροοργανισμό, όπου συλλέγεται στην Guérande. Βιοτεχνολογικό προϊόν με τριπλή δράση το οποίο αναδιοργανώνει το δέρμα 360 μοίρες. Ενισχύει τη δομή στήριξης του δέρματος με την ενδυνάμωση των ινών στήριξης, ενδυναμώνει την αρχιτεκτονική του δέρματος για καλύτερη στήριξη και βελτιώνει την κυτταρική συνοχή στην επιφάνεια του δέρματος**. Μέρα με τη μέρα το δέρμα είναι ορατά πιο σφιχτό και τονισμένο, σαν να έχετε κάνει λίφτινγκ.

> STRUCTURISTE Firming Lift Cream

*Global Marine Reshaper. **In vitro δοκιμή στο συστατικό.

HYDRAFUSION

Αυτό το υψηλής τεχνολογίας συμπύκνωμα Oligofurcellaran, που εξάγεται από το κόκκινο φύκι Furcellaria lumbricalis, διαδεδομένο στα σκανδιναβικά ύδατα υδρολύεται μέσω μιας πράσινης μεθόδου (υπερκρίσιμη εκχύλιση CO2) και στη συνέχεια μετατρέπεται σε σύμπλεγμα θαλάσσιων μετάλλων.
Οι επιστήμονες της PHYTOMER ανακάλυψαν ότι το HYDRAFUSION ήταν ταχύτερο και πιο αποτελεσματικό από το υαλουρονικό οξύ για να γεμίσει το δέρμα με υγρασία *. Οι μελέτες δείχνουν ότι από την πρώτη μέρα τα αποτελέσματα υπερβαίνουν το σκορ που επιτυγχάνεται με την εφαρμογή του υαλουρονικού οξέος δύο φορές την ημέρα για δύο εβδομάδες *. Το επίπεδο ενυδάτωσης βελτιώνεται με την πάροδο του χρόνου.

>HYDRASEA NIGHT Plumping Rich Cream

*In-vivo test on the ingredient.

LAYERED CLAY

Προέρχεται από τα ηφαιστειακά ιζήματα που είχαν εναποτεθεί στον ωκεανό πριν από εκατομμύρια χρόνια. Αυτή η "έξυπνη" άργιλος ανακαλύφθηκε από τους επιστήμονες της Phytomer. Η μοναδική ελικοειδής δομή του επιτρέπει να ξεδιπλώνεται σαν βεντάλια στην επιφάνεια του δέρματος για να εξαλείφει αμέσως την όψη φλοιού πορτοκαλιού.

> Shaka Shaka Ultra-Smoothing Contouring Lotion

MARINE OXHYLIUM

Εκχύλισμα από την κόκκινη άλγη Corallina Officinalis, πλούσια σε ασβέστιο και μαγνήσιο. Λόγω των ισχυρών και αντιοξειδωτικών και οξυγονούχων ιδιοτήτων της.
Οι επιστήμονες στην PHYTOMER την επιλέγουν για προϊόντα περιποίησης του ανδρικού δέρματος, για να καταπολέμηση της θαμπής όψης τη επιδερμίδας.

GLOBAL PUR Detoxifying Cleansing Gel

Marine Spring Water

Εκχύλισμα από την κόκκινη άλγη Corallina Officinalis, πλούσια σε ασβέστιο και μαγνήσιο. Λόγω των ισχυρών και αντιοξειδωτικών και οξυγονούχων ιδιοτήτων της.
Οι επιστήμονες στην PHYTOMER την επιλέγουν για προϊόντα περιποίησης του ανδρικού δέρματος, για να καταπολέμηση της θαμπής όψης τη επιδερμίδας.

GLOBAL PUR Detoxifying Cleansing Gel

MEKABU OIL

Το έλαιο από Mekabu εξάγεται από τη θαλάσσια άλγη Weaving Algae, η οποία διαθέτει εξαιρετικές ενυδατικές ιδιότητες και λαμβάνεται με οικολογική μέθοδο εξαγωγής με χρήση CO2. Το συγκεκριμένο έλαιο δρα στην κερατώδη επιδερμική στιβάδα και στη δερματική-επιδερμική διακλάδωση για καταπολέμηση της αφυδάτωσης. Περιορίζει την απώλεια νερού στην κερατώδη επιδερμική στιβάδα και αυξάνει την κυτταρική συνοχή για δέρμα πιο υδατοστεγές. Εξασφαλίζει επίσης καλύτερη σύνδεση μεταξύ χορίου και επιδερμίδας ενισχύοντας συγκεκριμένες πρωτεΐνες.

> OLÉOCRÈME Ultra-Moisturizing Body Milk

NORMALINE, ΕΚΧΥΛΙΣΜΑ ΑΠΟ ASPARAGOPSIS ARMATA

Η Asparagopsis armata είναι μία κόκκινη άλγη που βρίσκεται στον Ατλαντικό Ωκεανό. Αποτελείται από τούφες από ροζ ίνες και αγκάθια, εξ ου και το όνομα «armata» (όπως «ένοπλη»). Ζει 50 εκατοστά κάτω από την επιφάνεια του νερού και είναι ιδιαίτερα εκτεθειμένη σε επιφανειακά βακτήρια και θερμότητα.
Οι επιστήμονες στη PHYTOMER έχουν ανακαλύψει ότι η Asparagopsis armata έχει αναπτύξει ένα σύστημα αυτοάμυνας υψηλής απόδοσης για την αντιμετώπιση των συγκεκριμένων παραγόντων περιβαλλοντικής καταπόνησης. Έχει καταπληκτικές αντιβακτηριακές ιδιότητες. Στη PHYTOMER ακολουθώντας την αρχή της θαλάσσιας βιομίμησης, το εκχύλισμα από Asparagopsis armata (ονομάζεται Normaline), χρησιμοποιείται για τον καθαρισμό του δέρματος και την αντιμετώπιση των ατελειών.

> OLIGOPUR Hydra-Matifying Control Cream

OLIGOMER®

To OLIGOMER® είναι συμπύκνωμα θαλασσινού νερού από το οποίο έχει αφαιρεθεί το νάτριο. Ένα παγκοσμίως αποκλειστικό προϊόν της PHYTOMER το οποίο έχει κρατήσει μυστικό εδώ και 40 χρόνια.
Οι επιστήμονες στην PHYTOMER έχουν ανακαλύψει πως διαθέτει όλα εκείνα τα ενεργά συστατικά στοιχεία του θαλάσσιου νερού και τα ιχνοστοιχεία που χαρίζουν ισορροπία και ζωντάνια στο δέρμα. Χρησιμοποιείται στα περισσότερα προϊόντα της PHYTOMER για να προσφέρει μεταλλικές ιδιότητες για ενδυνάμωση του δέρματος και για να το φορτίσει με ενέργεια.

OLIGOMER® PURE Lyophilized Seawater Bath

ORIGINAL SEAWATER

Το Original Seawater από τη PHYTOMER συγκεντρώνει τις μοναδικές ιδιότητες αδυνατίσματος από μία αρχαία άλγη για την εξάλειψη του περιττού λίπους που αποθηκεύεται στο δέρμα.

> SUN SILHOUETTE Refining Protective Emulsion SPF15

PALMARIA PALMATA ΚΑΤΟΧΥΡΩΜΕΝΗ ΜΕ ΔΙΠΛΩΜΑ ΕΥΡΕΣΙΤΕΧΝΙΑΣ

Η Palmaria palmata είναι μία κόκκινη άλγη όπου αναπτύσσεται κατά μήκος των βόρειων ακτών του Ατλαντικού και Ειρηνικού Ωκεανού. Συλλέγεται στη Βρετάνη της Γαλλίας. Το μήκος της κυμαίνεται μεταξύ 10 έως και 50cm. Η στενή της βάση καθώς επεκτείνεται μοιάζει με φοίνικα, εξ ου και το όνομά της.
Οι επιστήμονες στην PHYTOMER ανακάλυψαν τις αποσυμφορητικές της ιδιότητες και τη θετική επίδραση που ασκεί στη μικροκυκλοφορία του δέρματος. Την χρησιμοποιούν για την εξάλειψη των συσσωρευμένων τοξινών και υγρών κάτω από τα μάτια.

> CONTOUR RADIEUX Smoothing and Reviving Eye Mask

PEPPER SLIMACTIV

Το PEPPER SLIMACTIV είναι ένα καθαρό έλαιο από ροζ πιπέρι που προέρχεται από τους σπόρους του σχίνου του τερεβινθόφυλλου (schinus terebinthifolius), γνωστό και ως «ψευτο-πιπεριά». Προέρχεται από τη στη Νότια Αμερική και λαμβάνεται με μια μέθοδο υψηλής τεχνολογίας, 100% οικολογική.
Οι επιστήμονες της PHYTOMER ανακάλυψαν ότι το συμπυκνωμένο έλαιο από ροζ μούρα είναι σε θέση να αντιμετωπίσει το επίμονο λίπος για να προωθήσει στην εξάλειψή του. Αποδυναμώνει την άμυνα των ώριμων λιποκυττάρων διευκολύνοντας την εξάλειψή τους. Ταυτόχρονα περιορίζει την ωρίμανση των νέων λιποκυττάρων ούτως ώστε να περιορίσει το σχηματισμό τους. Η λιπολυτική δράση του είναι 8 φορές πιο ισχυρή από την καφεΐνη στο λίπος*.
Αυτό το εξαιρετικά λιπολυτικό έλαιο αντιμετωπίζει δραστικά το επίμονο λίπος γρήγορα και δυνατά.

> CELLULI ATTACK Concentrate for Stubborn Areas

*In vitro δοκιμή στο συστατικό.

PHEOHYDRANE ΑΠΟ LAMINARIA DIGITATA

Η Laminaria digitata είναι καφέ άλγη που αποτελείται από μακριές λωρίδες, σε σχήμα δαχτύλου-, εξ ου και το όνομά «digitata». Γενικά το μήκος της κυμαίνεται από 1 έως 1.5 μέτρα, αλλά μπορεί να φτάσει έως και τα 4 μέτρα. Αναπτύσσεται στον βόρειο Ατλαντικό ωκεανό και σε ορισμένες αφρικανικές ακτές.
Οι επιστήμονες της PHYTOMER έχουν ανακαλύψει ότι το εξωτερικό μέρος της άλγης έχει παρόμοια σύνθεση με εκείνη της επιδερμίδας. Αποτελείται από ένα πολυσακχαρίτη, αμινοξέα, μεταλλικά στοιχεία και ιχνοστοιχεία, βασικά συστατικά του NMF (Φυσικός Συντελεστής Ενυδάτωσης).
Ακολουθώντας την αρχή της θαλάσσιας βιομίμησης, η PHYTOMER χρησιμοποιεί τα εκχυλίσματα από την επιφάνεια της συγκεκριμένης άλγης, τα οποία ονομάζουν Pheohydrane. Τα εκχυλίσματα αυτά βοηθούν στην αναδιάρθρωση του υδρολιπιδικού φιλμ και βελτιώνουν τα επίπεδα υγρασίας του δέρματος.

OLIGOMER® WELL-BEING SENSATION Strengthening Moisturizing Body Cream

SEA ABSINTHIUM

Η PHYTOMER έχει ενσωματώσει το Sea Absinthium, ή Artemisia Maritima, στο gel αδυνατίσματος GLYCOLIGHT. Το Sea Absinthium είναι ένα παράκτιο φυτό που αναπτύσσεται φυσιολογικά κατά μήκος των αλυκών, στις εκβολές ποταμών και σε αλίπεδα που συνορεύουν με τον Ατλαντικό και τη Μάγχη. Το συγκεκριμένο θαλάσσιο συστατικό, με την τρομερή αποτελεσματικότητα αδυνατίσματος, καταπολεμεί τα σάκχαρα θέτοντας τα λιποκύτταρα σε δίαιτα*. Κατά τις νυχτερινές ώρες, το Sea Absinthium περιορίζει την πρόσληψη σακχάρων για να επιβραδύνει την αποθήκευση λίπους*. Κατά το πρωινό ξύπνημα, διεγείρεται και βελτιστοποιείται η αποβολή του λίπους*. Μέρα με τη μέρα, η σιλουέτα βελτιώνεται και η εμφάνιση λίπους είναι ορατά μειωμένη.

> GLYCOLIGHT Night Contouring Bi-Gel

*In vitro δοκιμή στο συστατικό.

SEA GRAPE

Το Sea Grape, ή Coccoloba Uvifera, είναι ένα σταφύλι που φύεται στις εξωτικές παραλίες στις νήσους Αντίλλες, στην ανατολική ακτή της κεντρικής Αμερικής και στη βορειοανατολική ακτή της Νοτίου Αμερικής.
Οι επιστήμονες της PHYTOMER ανακάλυψαν ότι το άνευ προηγουμένου συστατικό αυτό υψηλής απόδοσης, έχει την εξαιρετική ισχύ να εξισορροπεί τις λειτουργίες των γονιδίων που ευθύνονται για την εμφάνιση της κυτταρίτιδας. Καταστέλλει τα γονίδια που ελέγχουν την σύνθεση και την αποθήκευση των λιποκυττάρων, με αποτέλεσμα να υπάρχουν λιγότερες σε αριθμό και όγκο περιοχές με κυτταρίτιδα. Επιπλέον, βελτιώνει την έκφραση των γονιδίων που ελέγχουν την παραγωγή των κυττάρων του δέρματος για καλύτερη σύσφιξη και ελαχιστοποίηση της ποσότητας βαθουλωμάτων στο δέρμα *.

> MORPHO DESIGNER Contouring Crystal Emulsion

*in vitro δοκιμή στα συστατικά.

SEA LILY

Αυτοφυές φυτό που βρίσκεται στα νησιά Hoedic και Houat της Βρετάνης με την αποκλειστική δυνατότητα να συγκρατεί την μελανίνη τόσο κατά τη διάρκεια της ημέρας όσο και της νύκτας.
Όντας ένας εξαιρετικός ενισχυτής λάμψης, οι επιστήμονες στη PHYTOMER το χρησιμοποιούν για τη διόρθωση δυσχρωμιών στο δέρμα που συνδέονται με τη γήρανση ή την υπερβολική έκθεση στον ήλιο.

> WHITE LUMINATION Brightening Serum

VMR, VISIBLE MARINE REFINER

Ανοικτά των ακτών της Βρετάνης, στο πέλαγος Iroise, η επιστημονική ομάδα της PHYTOMER εντόπισε ένα μικροοργανισμό πλαγκτόν το οποίο μπορεί και παράγει φυσικά ένα ζάκχαρο με εξαιρετικές αναπλαστικές ιδιότητες: το VMR*. Για τη συλλογή αυτού του μοναδικού θαλάσσιου ζάκχαρου, οι ερευνητές της PHYTOMER έχουν αναπτύξει ένα πρόγραμμα υψηλής τεχνολογίας κατά το οποίο το καλλιεργούν στο εργαστήριο.
Αποτέλεσμα: ένα 100% φυσικό βιοτεχνολογικό, ενεργό συστατικό το οποίο βελτιώνει την υφή**. Το VMR βελτιώνει την ικανότητα του δέρματος να ενυδατώνεται από μόνο του, ακόμα και ύπο συνθήκες ακραίου στρες. Επιταχύνει και βελτιώνει την κυτταρική ανανέωση, περιορίζοντας την συσσώρευση των νεκρών κυττάρων στην επιφάνεια του δέρματος. Αποσυμφορίζει τους πόρους, βελτιώνει την υφή του δέρματος κάνοντας το πιο ομαλό. Η επιδερμίδα είναι «πιο υγιής» και σφιχτή.

PIONNIÈRE XMF Radiance Retexturing Serum

* Visible Marine Refiner. ** In vitro δοκιμή στο συστατικό.

WEAVING ALGAE

Το Weaving Algae ανήκει στην οικογένεια καφέ άλγης Laminaria, που βρίσκεται κυρίως στην περιοχή της Βρετάνης. Η PHYTOMER έχει αναπτύξει ένα πρόγραμμα παραγωγής άλγης σε φάρμες, όπου η άλγη παράγεται πάνω σε σκοινιά ούτος ώστε να ελέγχεται η χρήση και η ποιότητα της πηγής και να σιγουρεύουν τη φυσική διαβίωση της.
Οι επιστήμονες της PHYTOMER ανακάλυψαν τη σπάνια δύναμη της άλγης Weaving Algae για να θωρακίσουν το νερό βαθιά στο δέρμα αποτρέποντας έτσι τη δημιουργία αφυδάτωσης. Αναδομεί τα αποθέματα νερού για την καλύτερη αποθήκευσή του και για την καλύτερη διάχυση του στην επιδερμίδα. Τα αποτελέσματα ενυδάτωσης είναι εξαιρετικά: το δέρμα ενυδατώνεται ιδανικά από την πρώτη εφαρμογή. Μετά από 2 εβδομάδες, το δέρμα είναι τέλεια ενυδατωμένο.

> HYDRA ORIGINAL Thirst-Relief Melting Cream

XMF, EXTRA MARINE FILLER*

Ανοικτά των ακτών της Βρετάνης στο πέλαγος Iroise, η επιστημονική ομάδα της PHYTOMER ταυτοποίησε ένα πλαγκτόν ικανό να παράγει με φυσικό τρόπο ένα ζάκχαρο με εξαιρετικές ιδιότητες: το XMF. Για να συλλέξουν αυτό το μοναδικό θαλάσσιο ζάκχαρο, οι ερευνητές της PHYTOMER ανέπτυξαν στο εργαστήριο ένα πρόγραμμα υψηλής βιοτεχνολογικής καλλιέργειας. Το αποτέλεσμα: ένα 100% φυσικό βιοτεχνολογικό συστατικό, το οποίο μπορεί να εξομαλύνει και να επαναφέρει την πυκνότητα στο δέρμα.
Εφαρμόζοντάς το στην επιφάνεια του δέρματος, το XMF δημιουργεί μια αόρατη βιομεμβράνη, διορθώνοντας άμεσα τις ρυτίδες*: μετά από 1 ώρα οι γραμμές στο δέρμα φαίνεται να εξαφανίζονται.
Επιπλέον δρα εντός του δέρματος, διεγείροντας τη σύνθεση του κολλαγόνου, ελαστίνης και υαλουρονικού οξέος. Προσθέτει ένταση σε αυτές τις ίνες για πυκνότερο και πιο σφριγηλό δερματικό στρώμα*: Η επιδερμίδα συσφίγγεται και τεντώνεται, όπως μετά από ένα λίφτινγκ.

> PIONNÈRE XMF Perfection Youth Cream

* In vitro δοκιμές στο συστατικό.

ΕΛΑΙΟ ΑΠΟ SEA GORSE

Το Sea Gorse είναι ένας ακανθώδης θάμνος που φύεται στις παραθαλάσσιες περιοχές της Βρετάνης. Αναπτύσσεται σε εδάφη με όξινo γρανίτη. Τον συναντάμε κυρίως στη Δυτική Ευρώπη, από τη Σκωτία έως την Πορτογαλία, στη Γαλλία, αλλά κυρίως στη Βρετάνη και στην περιφέρειες της Vendée.
Οι επιστήμονες της PHYTOMER έχουν ανακαλύψει ότι η απίστευτη ανθεκτικότητα του θαμνώδες αυτού φυτού οφείλεται στην πλούσια σύνθεσή του σε φυτοστερόλες οι οποίες συνεισφέρουν ως προς την ανάπτυξη και την επιβίωση του, προστατεύοντας το από την πρόωρη γήρανση.
Ακολουθώντας την αρχή της θαλάσσιας βιομίμησης, στη PHYTOMER το έλαιο από Sea Gorse χρησιμοποιείται για τη διέγερση της κυτταρικής ζωτικότητας (ανανέωση και συνοχή) και για την ενίσχυση της νεότητας του δέρματος.

TRÉSOR DES MERS Ultra-Nourishing Body Cream

ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΟΞΕΑ ΠΡΟΕΡΧΟΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΓΗ PORPHYRA CONCHOCELIS

Η Porphyra Conchocelis είναι μία άλγη η οποία βρίσκεται στους βράχους της Μεσογείου και στις βορειανατολικές- βορειοδυτικές ακτές του Ατλαντικού (ακτογραμμή Βρετάνης). Ανήκει στην οικογένεια των ερυθρών αλγών και το όνομά της το πήρε λέγω του μωβ χρώματος της. Το μήκος της μπορεί να είναι αρκετά εκατοστά. Οι επιστήμονες της PHYTOMER ανακάλυψαν ότι εκκρίνει οξέα τα οποία μπορούν και διαλύουν το κοράλλι σε κοχύλια. Το πρόγραμμα καλλιέργειας της Porphyra Conchocelis ξεκίνησε ούτως ώστε τα συγκεκριμένα θαλάσσια οξέα να μπορούν να συλλεχθούν χωρίς να δημιουργoύνται επιπλοκές στο φυσικό του περιβάλλον. Ακολουθώντας την αρχή της θαλάσσιας βιομίμησης, οι επιστήμονες στην PHYTOMER χρησιμοποιούν τα οξέα που εκκρίνει η Porphyra Conchocelis σαν απολεπιστικά: Θαλάσσια Οξέα (AHA). Τα εν λόγω απόλυτα φυσικά συστατικά υπόσχονται υψηλή ανεκτικότητα στο δέρμα ενώ παράλληλα εγγυόνται ύψιστη αποτελεσματικότητα.

> RESURFACING PEEL

ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΦΛΑΝΟΒΟΕΙΔΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΓΗ MONOSTROMA OBSCURUM

Η Monostroma obscurum είναι μία πράσινη άλγη αποτελούμενη από ένα ενιαίο στρώμα κυττάρων. Η συγκεκριμένη δομή ονομάζεται μονοστρωματική, από όπου πήρε και το όνομα η άλγη. Αυτό το ενιαίο στρώμα κυττάρων καθιστά την άλγη εύθραυστη και εύκολα διασπώμενη.
Οι επιστήμονες στη PHYTOMER ανακάλυψαν ότι λόγω της φυσικής της ευαισθησίας, η Monostroma obscurum παράγει φλαβονοειδή (ένας τύπος αντιοξειδωτικού) για να προστατευτεί και να αντισταθεί στο περιβαλλοντολογικό στρες.
Ακολουθώντας την αρχή θαλάσσιας βιομίμησης, στις εγκαταστάσεις της PHYTOMER, κάνουν χρήση των συγκεκριμένων φλαβονοειδών για προστασία από τις ελεύθερες ρίζες. Δρουν προστατεύοντας το κολλαγόνο γύρω από το τοίχωμα των αιμοφόρων αγγείων.

BEAUTIFUL LEGS Blemish Eraser Cream

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΑΣΒΕΣΤΙΟ ΠΡΟCORALLINA OFFICINALIS

Η Corallina officinalis είναι μία κόκκινη ή κοραλλιογενής άλγη, εξ ου και το όνομά της «corallina» και εμπεριέχει θαλάσσιο ασβέστιο. Το ύψος της κυμαίνεται στα 4 με 5cm και το χρώμα της είναι ροζ απαλό. Βρίσκεται στις ακτές του Ατλαντικού και σε συγκεκριμένες ακτές της Ιαπωνίας, Κίνας και της Αυστραλίας.
Οι επιστήμονες της PHYTOMER έχουν ανακαλύψει πως το θαλάσσιο ασβέστιο αφομοιώνεται από το δέρμα 100 φορές πιο αποτελεσματικά από ότι το μεταλλικό. Ως εκ τούτου, έχει πιο σημαντική επιρροή ως προς τη βελτίωση της κυτταρικής αναπνοής. Η κύρια χρήση του στη PHYTOMER είναι για αύξηση της ανθεκτικότητας της επιδερμίδας και επαναφορά της λάμψης.

OGÉNAGE EXCELLENCE Radiance Replenishing Cream

ΣΑΚΧΑΡΙΤΗΣ

Ο σακχαρίτης αποτελείται από ένα σάκχαρο που εξάγεται από την καφέ άλγη Laminaria digitata συνδυασμένο με ένα αμινοξύ (αργινίνη).
Οι επιστήμονες στην PHYTOMER ανακάλυψαν τη συσφικτική δράση που έχει ο σακχαρίτης. Τον χρησιμοποιούν για τη διπλή συσφικτική του επίδραση:
- Στην επιδερμίδα, για βελτίωση της ποιότητας του δέρματος
- Στο χόριο, για αύξηση της σύνθεσης κολλαγόνου και ελαστίνης.

SEATONIC Stretch Mark Reducing Cream

ΣΥΜΠΛΕΓΜΑ RETINOCOLLAGEN C ΑΠΟ MARINE CRISTE

Κατοχυρωμένο με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας.

Το Marine Criste είναι ένα φυτό που φύεται στις ακτές, ανάμεσα στα βότσαλα, στις σχισμές των γκρεμών και στους βράχους. Το μέγεθος του ποικίλει από 20cm έως 50cm και το καλοκαίρι παράγει κίτρινους ανθούς σε σχήμα καμπάνας. Φύεται στις ακτές της Μάγχης, του Ατλαντικού και της Μεσογείου.
Οι επιστήμονες στη PHYTOMER έχουν ανακαλύψει πως το έλαιο από εκχύλισμα Marine Criste είναι εξίσου αποτελεσματικό όσο η ρετινόλη, χωρίς όμως τις ενοχλητικές επιδράσεις γι’ αυτό και ονομάζεται «θαλάσσια ρετινόλη». Χρησιμοποιείται ως μέρος τους συμπλέγματος RETINOCOLLAGEN C για την παραγωγή ορατών αποτελεσμάτων για λείανση των ρυτίδων και για επιδερμίδα πιο φωτεινή.

> INITIAL YOUTH Multi-Action Early Wrinkle Cream

ΣΥΜΠΛΕΓΜΑ SEASTEM ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΓΗ LAMINARIA

Κατοχυρωμένο με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας

Το SEASTEM είναι ένας μοναδικός συνδυασμός από μόρια που προέρχονται από την άλγη Laminaria, την οποία παίρνουμε μέσω μιας βιοτεχνολογικής διαδικασίας κατοχυρωμένη με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας.
Οι επιστήμονες στη PHYTOMER έχουν ανακαλύψει ότι το SEASTEM μπορεί να επανεργοποιήσει τα βλαστικά κύτταρα της άλγης και έτσι να δημιουργήσει μία νέα ουσία φυτικής άλγης.
Ακολουθώντας την αρχή της θαλάσσιας βιομίμησης, η PHYTOMER χρησιμοποιεί τη δύναμη του SEASTEM για τη βελτιστοποίηση των λειτουργιών των βλαστικών κυττάρων του δέρματος για διόρθωση των ρυτίδων.

> EXPERT YOUTH Wrinkle Correction Cream